Showroom bezoeken Stalen bestellen
Hallo, wij zijn DecoLegno

Hallo, wij zijn DecoLegno

23-09-2024

Met trots kondigen we aan dat DecoLegno nu ook beschikbaar is in België! Vanaf heden is de collectie te bestellen via onze webshop, en binnenkort openen we een nieuwe, inspirerende showroom in Kampenhout. Met ons team in België willen we onze Belgische klanten een nog betere en persoonlijkere ervaring bieden. Deze uitbreiding stelt ons in staat om ons unieke productaanbod nog meer in de schijnwerpers te zetten en onze Belgische klanten de hoogwaardige service te bieden waar DecoLegno om bekendstaat. We stellen ons graag voor.

Aangenaam kennis maken

Aangenaam, wij zijn DecoLegno. Dé specialist in hoogwaardig decoratief plaatmateriaal. Wij ondersteunen interieurarchitecten, schrijnwerkers en interieurbouwers bij het realiseren van kwalitatieve, esthetische en duurzame interieurs en meubelconcepten. In de Benelux vertegenwoordigen wij exclusief de collectie van het Italiaanse merk Cleaf, dat bekendstaat om zijn innovatieve producten met unieke structuurbeleving. Maar ook solid surface van Durasein® is onderdeel van de collectie.

De uiteenlopende decors en voelbare structuren in de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf zijn uniek en hebben een hoge designwaarde. Het solid surface programma van Durasein® onderscheidt zich met betoverende en spraakmakende dessins en eigentijdse unikleuren.

Heb je vragen, of wil je contact met ons opnemen? We helpen je graag verder.
We zijn te bereiken via +32 (0)16 88 88 80 of info@decolegno.be.

Combinatiebeeld van links de donkere houtstructuur S181 Quercia met een koffiekopje en rechts een lichte ondergrond met bord met 2 peren
S181 Quercia van Cleaf en DM1027 Angora solid surface van Durasein®

Cleaf

Uitgekiend maatwerk en een tijdloze vormgeving

De texturen in decoratief plaatmateriaal van Cleaf zijn uniek in zijn soort. Het familiebedrijf heeft zijn plek veroverd in de wereld van interieurarchitectuur en meubeldesign en werkt samen met gerenommeerde merken. Een team van productdesigners is dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe texturen die zorgen voor een tijdloze vormgeving en passen bij de actuele designtrends. De decors en structuren uit de collectie zijn hét alternatief voor natuurlijke materialen. Variërend van elegant notenhout, eigentijds marmer, luxe leer, stoer beton, aaibaar textiel of industrieel blauwstaal tot aan mooie unikleuren.

Durasein®

Helping creativity flow

Durasein® solid surface is een massief oppervlaktemateriaal dat bestaat uit natuurlijke mineralen en pigmenten die zijn gegoten in een acrylbasis. Het resultaat is een ijzersterk, thermisch vormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen materiaal, wat antibacterieel en onderhoudsvrij is. De betoverende en spraakmakende dessins variëren van levendig marmer, subtiele glitters en eigentijdse unikleuren tot oppervlakken met fijne of grovere deeltjes die de beleving geven van glas, graniet of zandsteen korrels. Kortom, de collectie van Durasein® biedt ongekende mogelijkheden qua creativiteit in interieurontwerp en meubelmaatwerk.

Het ontstaan van DecoLegno

In 2010 maakt Patrick Leering – oprichter en algemeen directeur van DecoLegno – voor het eerst kennis met de hoogwaardige kwaliteit van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. De voelbare natuurgetrouwe structuren, de uitstekende kwaliteit en de hoge designwaarde sprak hem meteen aan. Om deze unieke texturen en structuurbeleving beschikbaar te stellen voor interieurarchitecten in Nederland, richtte hij samen met zijn vrouw DecoLegno op. Wat begon op een kleine zolderkamer, groeide al snel uit en jeugdvriend Guido Hofman sloot zich aan als financieel directeur. Jaren later heeft DecoLegno een stevige positie opgebouwd met vier showrooms verspreid door heel Nederland. De vijfde showroom wordt binnenkort geopend in Kampenhout, België. De collectie is inmiddels uitgebreid naar ruim 300 decors in melamine en hpl van Cleaf en ruim 40 decors in solid surface van Durasein®. DecoLegno is jouw partner in de wereld van materialen voor hoogwaardig meubelmaatwerk.

Patrick Leering
Guido Hofman

Uitbreiding naar België

“DecoLegno staat al jaren bekend om haar aandacht voor kwaliteit, service en innovatie. Met de opening van een showroom in België willen we onze Belgische klanten een nóg betere en persoonlijkere ervaring bieden. Het doel van deze uitbreiding is om ons product de aandacht te geven die het verdient en om onze klanten in België de onderscheidende service te bieden waar DecoLegno om bekendstaat” aldus Patrick Leering.

Onze showrooms zijn een essentieel onderdeel van deze ervaring. Hier kunnen interieurarchitecten, interieurbouwers en schrijnwerkers de materialen niet alleen zien, maar ook voelen. Textuur en beleving staan centraal in het werken met onze materialen, en dat is iets wat je het beste ervaart door het product zelf in handen te hebben. ZIE VOEL BELEEF is daarom ook ons motto.

Gratis stalenservice

Daarnaast bieden wij een gratis stalenservice, zodat interieurarchitecten de perfecte materialen kunnen selecteren voor hun projecten. Hiermee krijg je een beter beeld bij de structuur, het materiaal en het decor van verschillende varianten. Stalen zijn eenvoudig en gratis aan te vragen via de collectiepagina van de betreffende structuur. Ook is het mogelijk om stalen direct vanuit de webshop naar een klant te sturen.

We hechten veel waarden aan persoonlijke ondersteuning en advies. Samen met onze klanten zoeken we de perfecte oplossingen voor meubelmaatwerk in residentiele- en projectinterieurs. Ons deskundige team staat altijd klaar om te helpen bij elk project, groot of klein.

Ontmoet het nieuwe team

Team België, vlnr Andres, Ann, Nico en Simon

Het team van DecoLegno België bestaat uit een groep gepassioneerde en ervaren professionals. Andres, Ann, Nico en Simon zetten zich in om de Belgische markt volledig te bedienen. Met een diepgaande kennis van de producten van Cleaf en Durasein® en een scherp oog voor detail, staan zij klaar om interieurmakers en -ontwerpers te ondersteunen bij het realiseren van hun creatieve visies. 

Binnenkort: nieuwe showroom in Kampenhout

Impressie van de nieuwe showroom van DecoLegno in Kampenhout België
Nieuwe showroom van DecoLegno in Kampenhout

We verwachten begin 2025 de deuren te kunnen openen van onze nieuwe showroom in Kampenhout, België. Hier is de volledige collectie van Cleaf en Durasein® te bewonderen. Daarnaast helpen onze interieuradviseurs bij de materiaalkeuze voor interieurprojecten. De showroom in Kampenhout is dé plek waar de unieke eigenschappen van onze producten te beleven zijn. Hier presenteren wij de collectie op verschillende formaten. Niet alleen op staalformaat in A4, maar ook op grote panelen van 230x50cm. Deze panelen geven de optimale indruk van het decor en de structuur, waardoor de juiste keuze snel gemaakt is.

We ontmoeten je graag op Prowood 2024

Van 20 tot 24 oktober 2024 vindt Prowood plaats in Flanders Expo in Gent. Dé toonaangevende beurs voor de hout- en meubelindustrie. Hier kun je kennismaken met de nieuwste innovaties in decoratief plaatmateriaal, ons team en je laten inspireren door de laatste trends op interieurgebied.

Je kunt ons bezoeken op stand 4133 en 4135 in hal 4, waar we een uitgebreide collectie innovatieve materialen zullen presenteren. Via onderstaande knop bestel je eenvoudig gratis tickets met de code DEC155.

Bij DecoLegno kijken we uit naar deze nieuwe mijlpaal en hopen we onze Belgische klanten binnenkort persoonlijk te verwelkomen in onze showroom of op Prowood. We staan klaar om je te voorzien van dezelfde hoogwaardige service en producten die je van ons gewend bent, nu dichter bij huis. Heb je vragen, of wil je contact met ons opnemen? We helpen je graag verder. We zijn te bereiken via +32 (0)16 88 88 80 of info@decolegno.be. Tot ziens in België!

Over Michelle Bakker, de auteur van dit artikel

Michelle werkt sinds 2020 bij DecoLegno en heeft een passie voor interieur en de laatste trends. Met een scherp oog voor design en een liefde voor stijlvolle interieurs, deelt ze haar inzichten en inspiratie graag in haar blogartikelen. Haar favoriete DecoLegno structuur? De warme houtstructuur LS40 Poro Noce is volgens haar een echte sfeermaker in het interieur. 🔗 Link met Michelle

Profiel foto van Michelle Bakker